Zo kun je NL Alert instellen op je Android-telefoon: testbericht op maandag 4 december (2024)

Op maandag 4 december 2023 rond 12.00 stuurt de overheid een testbericht voor NL Alert uit. Wil je zeker zijn dat je alle berichten van het alarmsysteem ontvangt? Dit is hoe je het instelt op jouw smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo kun je NL-Alert op Android instellen

Twee keer per jaar stuurt de overheid een testbericht uit voor NL Alert. Maandag 5 december 2023 rond 12.00 uur is het weer zo’n moment en hier lees je alles wat je moet weten over de dienst.

NL Alert biedt waardevolle informatie bij noodsituaties en is sinds de introductie honderden keren ingezet bij bijvoorbeeld branden, noodweer en het onschadelijk maken van een opgegraven bom.

Wil je nagaan of ook jouw NL Alert Android-instellingen goed staan? Dat is belangrijk, want bij noodgevallen is dit de manier om op de hoogte te blijven. Fijn aan NL Alert is dat je ook heel specifiek een melding kunt uitsturen voor een bepaalde regio. Is er ergens een grote regionale brand ontstaan, waarbij schadelijke gassen zijn vrijgekomen? Dan krijgen alleen de mensen in de buurt daarvan de melding.

Een ander groot voordeel is dat een NL Alert-berichtje altijd wordt verstuurd en binnenkomt, ook als het mobiele (data)netwerk overbelast is. Het bericht verschijnt niet alleen op mobiele telefoons, maar ook op verschillende digitale reclameborden en vertrekborden van het OV.

NL Alert Android instellen

Het instellen van NL Alert op je Android-smartphone is relatief eenvoudig, maar verschilt per toestel. Meer info vind je op de website van NL Alert. Heb je een nieuwer toestel, dan heb je geluk: dan is NL Alert vaak al standaard ingesteld.

Samsung

Samsung-telefoons zijn in principe standaard goed ingesteld voor NL Alert. Wil je het toch controleren, ga dan naar ‘Berichten > Optieknop > Instellingen > Cell Broadcast’ gaan en schakel Cell Broadcast in.

Vervolgens moet je het kanaal ‘Mijn kanaal’ selecteren en een nieuw kanaal inschakelen. Voer bij Kanaalnaam ‘NL-Alert’ in, bij Kanaalnummer ‘919’ en zorg dat het vinkje bij ‘Kanaal inschakelen’ is ingeschakeld. Sla de wijziging op en je toestel is juist ingesteld om NL Alerts te ontvangen.

Bij relatief nieuwe toestellen van de fabrikant zoals de Galaxy S21, Galaxy S22 of Samsung Galaxy A53 ga je naar ‘Berichten > Instellingen > Instellingen noodwaarschuwing’ en kun je bij ‘Noodwaarschuwingen’ NL Alert instellen.

Sony

Bij toestellen van Sony hoef je niets te doen; daar is NL Alert doorgaans al juist ingesteld. Hetzelfde geldt voor toestellen van LG en HTC die later dan 2012 zijn verschenen.

Motorola

Bij Motorola-smartphones moet je even de instellingen induiken om te checken of NL Alert is ingeschakeld. Ga naar ‘Instellingen > Meer > Noodwaarschuwingen (of Nooduitzendingen) en zorg dat de optie ‘Extreme dreigingen weergeven’ is ingeschakeld.

Google

Heb je een Pixel- of Android One-toestel, of een ander toestel met een kale versie van Android, dan ga je naar ‘Instellingen > Apps en meldingen > Geavanceerd > Noodwaarschuwingen’ en vink ‘Extreme dreigingen weergeven’ aan.

Zorg ook dat ‘Vereiste maandelijkse test’ is ingeschakeld. De smartphone is vervolgens juist ingesteld voor NL Alert. Ook OnePlus– en Nokia-toestellen zijn dus standaard juist ingesteld voor NL Alert.

NL Alert instellen op andere smartphones

Lukt het niet of heb je een ander type smartphone, laat het dan even weten in onderstaande reacties. Op maandag 4 december 2023om 12.00 uur wordt het eerstvolgende NL Alert-testbericht uitgezonden.

Om NL Alert op de iPhone in te stellen ga je naar ‘Instellingen > Berichtgeving’. Scrol helemaal naar beneden totdat je bij de optie ‘Noodmeldingen’ komt. Indien deze optie niet is ingeschakeld, tik je op het schuifje. Vervolgens weet je zeker dat je in het geval van nood een bericht ontvangt. Ook zul je dan het NL Alert-controlebericht ontvangen.

Heb jij al een NL-Alert ontvangen? Laat het ons weten in de reacties!

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo kun je NL Alert instellen op je Android-telefoon: testbericht op maandag 4 december (2024)
Top Articles
Diverticulosis Diet: What to Eat and What to Avoid | UPMC HealthBeat
Diverticulitis and Diverticulosis Diet
Brett Cooper Wikifeet
Tyrones Unblocked Games Basketball Stars
80 For Brady Showtimes Near Cinemark At Harlingen
Scary Games 🕹️ | Play For Free on GamePix
Minecraft Jenny Mod Dragon Staff
24/7 Walmarts Near Me
Convert Ng Dl To Pg Ml
Mistar Student Portal Southfield
New Stores Coming To Canton Ohio 2022
Officially Announcing: Skyward
1977 Elo Hit Wsj Crossword
Craigslist Shelves
Busted Newspaper Williams County
Ihop Logopedia
Food Stamp System Down
Dirty Old Man Birthday Meme
Th 8 Best Army
High school football: Photos from the top Week 3 games Friday
Cara In Creekmaw Code
Adventhealth Employee Handbook 2022
Ice Quartz Osrs
Best Non Toxic Cutting Board for your Healthy Kitchen - Healthy House on the Block
Sour Animal Strain Leafly
Rochester Ny Missed Connections
R/Maddenultimateteam
OC IDEAS TO DRAW [80+ IDEAS!] ✍🏼 | Spin the Wheel - Random Picker
Left Periprosthetic Femur Fracture Icd 10
Importing Songs into Clone Hero: A Comprehensive Tutorial
Kobe Express Bayside Lakes Photos
Sotyktu Pronounce
Durrell: The Alexandria Quartet - The Modern Novel
Tsymo Pet Feeder Manual Pdf
Terraria Water Gun
Hyb Urban Dictionary
Tulare Lake’s ghostly rebirth brings wonder — and hardship. Inside a community's resilience
Walgreens Wellington Green
Jessica Oldwyn Carroll Update
China Rose Plant Care: Water, Light, Nutrients | Greg App 🌱
Smokingmeatforum
Craigslist Farm Garden Modesto
Nsfw Otp Prompt Generator Dyslexic Friendly
Foolproof Module 6 Test Answers
Metro By T Mobile Sign In
About Baptist Health - Baptist Health
Watch Stephen Miller Have A Full Meltdown When Asked To Back Up Crime Claim With Facts
The Complete Guide to Flagstaff, Arizona
Sams Warehouse Jobs
Basketball Stars Unblocked Games Premium
The Swarthmorean, 1932-05 | TriCollege Libraries Digital Collections
866-360-2863
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 6718

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.