Dit is de Tourselectie van Uno-X Mobility: met (ervaren) namen in topvorm en een 20-jarig klimtalent - WielerVerhaal (2024)

In januari 2024 ontving Uno-X Mobility opnieuw een uitnodiging voor de Tour de France. De Noorse ploeg wil met zijn selectie een etappe winnen. Met zo’n sterke namen als Kristoff, Abrahamsen, Halland Johannessen en Tiller lijkt dat maar een formaliteit. En dan hebben ze nog zo’n jonge klimmer die kan verrassen.

Dit is de Tourselectie van Uno-X Mobility: met (ervaren) namen in topvorm en een 20-jarig klimtalent - WielerVerhaal (1)
Dit is de Tourselectie van Uno-X Mobility: met (ervaren) namen in topvorm en een 20-jarig klimtalent - WielerVerhaal (2)

Alexander Kristoff

De ploeg heeft tot nu toe een reeks sterke resultaten neergezet dit seizoen 2024. Vooral Magnus Cort zijn recente etappeoverwinning in het Critérium du Dauphiné oogde best indrukwekkend. Dit was de 1e WorldTour-overwinning van het team. De gele leiderstrui gaf voor de Vikings een extra dimensie aan de Franse rittenkoers. Het geeft de ploeg des te meer vertrouwen voor de Tour de France, die ook voor hen een hoogtepunt is in het seizoen. “Het team viel goed op tijdens de Tour de France van vorig jaar 2024, met 11 top 10-finishes”, weet ex-prof Thor Hushovd, General Manager van Uno-X Mobility. “We hebben nu een team samengesteld waarvan we geloven dat het nog een stap hoger kan zetten ten opzichte van vorig jaar.”

Een aantal renners hebben laten zien dat ze in topvorm zijn en hebben goede resultaten geboekt. De ploeg heeft ook zijn positie als 3e beste ProTeam ter wereld verstevigd. Sommige renners waren al een tijdje een certitude, terwijl anderen hun plek in de ploeg hebben verdiend in de afgelopen weken. “Onze focus bij de selectie van het team lag op het vinden van een goede combinatie tussen lead-out specialisten, klimmers en knechten. De renners die we hebben geselecteerd vullen elkaar goed aan. Ik heb er alle vertrouwen in dat we onze stempel zullen drukken op verschillende etappes.”

Alexander Kristoff staat opnieuw aan de start van de Tour en nadert zijn 100e overwinning in zijn professionele carrière. Zijn overtuigende prestaties bewijzen dat hij nog steeds een kracht is om rekening mee te houden. “We blijven de ploeg opbouwen rond de grootste Noorse en Deense renners. Daarom is het erg leuk dat we dit jaar zowel Magnus Cort als Alexander Kristoff in de ploeg hebben”,” zegt “, aldus Hushovd.

Dit is de Tourselectie van Uno-X Mobility: met (ervaren) namen in topvorm en een 20-jarig klimtalent - WielerVerhaal (3)
Dit is de Tourselectie van Uno-X Mobility: met (ervaren) namen in topvorm en een 20-jarig klimtalent - WielerVerhaal (4)
Dit is de Tourselectie van Uno-X Mobility: met (ervaren) namen in topvorm en een 20-jarig klimtalent - WielerVerhaal (5)

Jonas Abrahamsen

1 van de meer voor de hand liggende selecties is die van Jonas Abrahamsen. Hij heeft dit seizoen grote stappen gemaakt. Zijn overwinning in Dwars door het Hageland begin juni 2024 was een opmerkelijke prestatie. Søren Wærenskjold maakte opnieuw indruk in Parijs-Roubaix in april en sindsdien is zijn vorm gestaag verbeterd. Zijn eindzege in de Baloise Belgium Tour 2024 van afgelopen weekend is hier een goede indicatie van.

De man van de ploeg in de bergen tijdens de Tour van 2023, met name Tobias Halland Johannessen, heeft er deze keer een uitdagende voorbereiding op nagehouden. De renner uit het Noorse Drøbak kwam zwaar ten val in het begin van het seizoen en was enkele weken op alternatieve training aangewezen. Hij maakte een sterke comeback in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, maar een nieuwe valpartij in La Doyenne zorgde voor nieuwe blessureproblemen. Tobias Halland Johannessen is nu weer in goede vorm en blijft een renner die een grote impact kan hebben, vooral in het slotstuk van deze Tour de France.

Het jonge talent Johannes Kulset (20) is 1 van de grootste klimtalenten die Noorwegen ooit heeft gekend. Kulset levert indrukwekkende cijfers en ondanks zijn jonge leeftijd is hij in de loop der tijd 1 van de beste klimmers van de ploeg geworden. Tijdens de hoogtestage in de Sierra Nevada kwam de renner uit Oslo zwaar ten val, waardoor er twijfel ontstond over zijn paraatheid voor deze Tour. Kulset heeft zich echter teruggevochten. Hij is een renner die we graag volgen tijdens de aanstaande bergetappes.

Dit is de Tourselectie van Uno-X Mobility: met (ervaren) namen in topvorm en een 20-jarig klimtalent - WielerVerhaal (6)
Dit is de Tourselectie van Uno-X Mobility: met (ervaren) namen in topvorm en een 20-jarig klimtalent - WielerVerhaal (7)
Dit is de Tourselectie van Uno-X Mobility: met (ervaren) namen in topvorm en een 20-jarig klimtalent - WielerVerhaal (8)

Ole Robert Reitan

Rasmus Tiller heeft zich in het voorjaar opnieuw bewezen als 1 van de sterkste renners van de ploeg. Tiller zal een belangrijke rol spelen in de lead-out van vlakke etappes, maar er zijn ook etappes die hem zelf goed liggen. De 9e rit met 14 gravelstroken is daar een voorbeeld van. Odd Christian Eiking kwam dit seizoen laat naar Uno-X Mobility. Met zijn jarenlange ervaring en klimvaardigheden zal de voormalig Intermarché-renner een belangrijke bijdrage leveren aan het team.

Uno-X Mobility Cycling is onderdeel van Reitan Retail, waarvan Ole Robert Reitan CEO en mede-eigenaar is. Dit jaar is hij nog nauwer betrokken bij de ploeg, als voorzitter van de werkmaatschappij achter het team. “De sportieve resultaten in het voorjaarsseizoen laten zien dat Uno-X Mobility thuishoort op het grootste podium in de wielersport”, duidt hij. “We zijn klaar om de wereld te laten zien van welk hout we gemaakt zijn. Ik kijk er dus echt naar uit om de Tour de France te volgen.”

Reitan benadrukt dat het fietsinitiatief een integraal onderdeel is van de bedrijfsstrategie van Reitan Retail. “Het fietsinitiatief staat symbool voor de transformatie die we doormaken, naar een toekomstgerichte speler die duurzamere keuzes mogelijk maakt: thuis en onderweg. We hebben een andere versnelling gekozen en ons volledig hebben toegelegd op de elektrificatie van zowel de personenautomarkt als de markt voor zware bedrijfsvoertuigen. Maar ook het wielerteam heeft een nieuwe sportieve stap gezet. Het doel is dat we dit jaar in minstens 1 etappe van de Tour de France bovenaan het podium staan.”

This poll is no longer accepting votes

Dit is de Tourselectie van Uno-X Mobility: met (ervaren) namen in topvorm en een 20-jarig klimtalent - WielerVerhaal (9)
Dit is de Tourselectie van Uno-X Mobility: met (ervaren) namen in topvorm en een 20-jarig klimtalent - WielerVerhaal (10)
Dit is de Tourselectie van Uno-X Mobility: met (ervaren) namen in topvorm en een 20-jarig klimtalent - WielerVerhaal (2024)
Top Articles
Income Team X Reviews - Scam Or Legit?
Australian breaker Raygun earns mixed reviews, praised for ‘courage’ and ‘character’ after viral performances at Paris Games | CNN
It's Official: Sabrina Carpenter's Bangs Are Taking Over TikTok
Restored Republic January 20 2023
Part time Jobs in El Paso; Texas that pay $15, $25, $30, $40, $50, $60 an hour online
Best Big Jumpshot 2K23
What are Dietary Reference Intakes?
Routing Number 041203824
Craigslist In Fredericksburg
Cinepacks.store
Back to basics: Understanding the carburetor and fixing it yourself - Hagerty Media
Www Movieswood Com
Legacy First National Bank
Bed Bath And Body Works Hiring
Midway Antique Mall Consignor Access
Encore Atlanta Cheer Competition
Amelia Bissoon Wedding
Average Salary in Philippines in 2024 - Timeular
Lowe's Garden Fence Roll
Axe Throwing Milford Nh
Petco Vet Clinic Appointment
Bella Bodhi [Model] - Bio, Height, Body Stats, Family, Career and Net Worth 
Rs3 Eldritch Crossbow
Best Transmission Service Margate
Pocono Recird Obits
LCS Saturday: Both Phillies and Astros one game from World Series
Sec Baseball Tournament Score
2000 Ford F-150 for sale - Scottsdale, AZ - craigslist
Victory for Belron® company Carglass® Germany and ATU as European Court of Justice defends a fair and level playing field in the automotive aftermarket
Copper Pint Chaska
10-Day Weather Forecast for Santa Cruz, CA - The Weather Channel | weather.com
Exploring TrippleThePotatoes: A Popular Game - Unblocked Hub
42 Manufacturing jobs in Grayling
Laurin Funeral Home | Buried In Work
The best Verizon phones for 2024
Wattengel Funeral Home Meadow Drive
Myql Loan Login
craigslist | michigan
Legit Ticket Sites - Seatgeek vs Stubhub [Fees, Customer Service, Security]
Bones And All Showtimes Near Johnstown Movieplex
Urban Blight Crossword Clue
Gotrax Scooter Error Code E2
Ups Authorized Shipping Provider Price Photos
Centimeters to Feet conversion: cm to ft calculator
Searsport Maine Tide Chart
Amy Zais Obituary
Jigidi Free Jigsaw
Dlnet Deltanet
Haunted Mansion Showtimes Near Millstone 14
Zalog Forum
Morgan State University Receives $20.9 Million NIH/NIMHD Grant to Expand Groundbreaking Research on Urban Health Disparities
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 5654

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.